Eind januari lanceerde Puro Fairtrade Coffee (Miko-groep) de Pure Power campagne met een wedstrijd waarin de deelnemers moesten raden hoeveel koffie ex-triatleet Marc Herremans kon malen met zijn handbike. Die wedstrijd werd einde vorige week afgesloten, en de winnaars zijn gekend. Wijnhandelaar BC&L uit Peer wint de hoofdprijs: een motivational speech door Marc Herremans.

"De lancering van onze Pure Powercampagne was een succes", vertelt Frans Van Tilborg. "We telden maar liefst 675 deelnemers aan de wedstrijd. Drie gelukkigen konden een prijs in de wacht slepen door te raden hoeveel koffie Marc Herremans in één minuut kon malen met zijn voor de gelegenheid omgebouwde handbike. Marc maalde exact 115,69 gram koffie! Onze winnaar, Johan Braekers die speelde voor BC&L Wijnhandel in Peer, was er het dichtste bij. Hij wint voor de wijnhandel van zijn echtgenote een motivational speech door Marc Herremans. Voor zichzelf wint hij een prachtige TREK-racefiets ter waarde van 3.000 euro."

"Mijn echtgenote en ik zijn vanzelfsprekend erg blij met die prijs", vertelt trotse winnaar Johan Braekers. "We willen de speech door Marc Herremans graag delen. Daarom vatten we het plan op om samen met serviceclub Lions Brueghel een avond te organiseren voor het goede doel. Allicht wordt dat goede doel het Revalidatiecentrum in Herentals dat de vzw To Walk Again van Marc Herremans samen met het AZ Herentals opzette."

De tweede prijs gaat naar Stefaan Decombel, die zijn collega's bij Daikin in Oostende blij mag maken met 10.000 kopjes Puro-koffie die hij voor hen won. Hijzelf is als fanatiek wielertoerist erg blij met de door Marc Herremans gesigneerde wieleroutfit. Annemie Geerts sleept de derde prijs in de wacht. Haar collega's bij vzw De Veerman uit Antwerpen en collega's van partnerorganisaties uit de kunstsector kunnen binnenkort genieten van een Puro-fairtrade ontbijt.

10 jaar Puro
De Pure Power campagne van Puro kadert in haar tienjarig bestaan dit jaar. Met de campagne wil Puro haar duurzaamheidsengagement opnieuw kracht bij zetten. "Bij Puro hebben we niet alleen aandacht voor een gezonde groei van ons bedrijf en ons merk. We zetten al 10 jaar erg in op duurzaamheid en kopen regenwoud aan om onze Aarde te beschermen. Puro zwaait het label van Fairtrade Belgium hoog in haar vaandel en geeft de boeren in het Zuiden een eerlijke prijs voor hun koffiebonen zodat ook zij hun dromen kunnen waarmaken."

Het engagement van Puro op vlak van duurzaam ondernemen viel geregeld nationaal en internationaal in de prijzen. Zo werd het duurzaamheidsbeleid van Puro gelauwerd in ons land met de BeFair Award voor het "Beste Fairtrademerk" (2009) en de Havelaar-award (2011). In het buitenland sleepte het de zilveren medaille in de wacht van de Australische National Golden Bean Award (2011), in Engeland de Business Charity Award (2012). Vorig jaar reikten in Duitsland de actrice Ursula Karven en comedian Anke Engelke de German Fairtrade Award uit aan Puro.

Samenwerking met Marc Herremans
Marc Herremans vormt het gezicht van de campagne gedurende dit jubileumjaar. Puro is geprivilegieerde koffiepartner van Marc Herremans en van enkele van zijn gekende events. In het coaching center van Marc in Wuustwezel wordt Puro koffie geschonken, net als tijdens het VIP-event in Knokke dat Marc jaarlijks organiseert ten voordele van het goede doel. Maar ook tijdens de Sterke Peer Triatlon en de marathon Run To Walk Again aan de abdij van Tongerlo wordt Puro koffie gedronken.